Scrie...

RELATII SI SEX

Ianuarie este cea mai periculoasă lună pentru cupluri

Share

Ianuarie este prima lună a anului și, în același timp, este luna care marchează mijlocul iernii. Rezultatul? Ne-am săturat de zilele scurte și de vremea execrabilă. Ca și cum aceste lucruri nu ar fi suficiente, sărbătorile de la sfârșitul lui decembrie și-au pus puternic amprenta asupra bugetului, care în ianuarie pare mai subțire ca niciodată.

Așadar, ianuarie este o lună atroce, în mod special pentru cupluri. Majoritatea englezilor, de exemplu, se ceartă cu 8 minute mai mult în fiecare zi cu partenerii de viață, iar două treimi dintre ei ajung chiar la despărțiri. „Lipsa somnului ne poate face letargici și deprimați”, constată Donna Dawson, psiholog comportamental, în Daily Mail. „Lipsa exercițiilor fizice ne face să ne simțim ca fiind prinși într-o capcană și ne crează senzația de asfixiere. Statul în casă, la căldură, ne face nervoși, iritabili și stresați. Dacă mai adăugăm lipsa banilor, timpul mort petrecut alături de parteneri, obținem rețeta perfectă pentru a crea o dispută și, în consecință, o despărțire”, spune Donna Dawson.

În luna ianuarie, 50% dintre oameni nu vor să-și vadă prietenii și un sfert dintre oameni își neglijează familia. 38% dintre oameni se simt deprimați în ianuarie. 59 % dintre ei spun că le este extrem de greu să se ridice din pat în primele săptămâni ale anului. 38% dintre oameni își încep și își termină programul de lucru când este întuneric afară!

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *