LOADING

Scrie...

Narcisistii au mai multe intalniri, dar nu prea se pricep la relatii

Share

Un cercetator german a descoperit ca toata preocuparea si obsesia pentru propria persoana ii poate ajuta pe narcisisti sa aiba mai multe intalniri, dar relatiile pe termen lung par insa sa nu fie punctul lor forte.

Michael Dufner, cercetator in cadrul Universitatii din Berlin, a descoperit – ceea ce poate nu este o surpriza – ca narcisistii obtin cu mult mai putin efort o intalnire cu o persoana de care se simt atrasi. In studiul sau au fost inclusi 61 de barbati tineri heterosexuali, care din punctul de vedere al personalitatii pot fi considerati narcisisti, fara insa a suferi de vreo afectiune psihica.

Rezultatele nu sunt surprinzatoare daca tinem cont de faptul ca un narcisist are o parere foarte buna despre propria-i persoana, are incredere in fortele proprii si, prin urmare, nu va ezita atunci cand va dori sa stabileasca o intalnire.

Studiul mai aratat si ca desi fac o prima impresie excelenta, narcisistii ajung foarte greu sa aiba relatii de durata. Dufner a speculat ca acest fapt ar putea avea legatura cu nevoia narcisistilor de a se pune intotdeauna pe primul loc, lasandu-i pe ceilalti si nevoile lor la urma.

Tag:

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *