LOADING

Scrie...

Tags: , ,

O noua teorie explica de ce barbatii sunt atrasi de sani

Share

Oamenii de stiinta nu au reusit sa explice niciodata pe deplin atractia irezistibila exercitata asupra unei parti insemnate a barbatilor heterosexuali de acele protuberante bulbare din grasime care atarna atat de gratios de pieptul femeilor, insa de aceasta data, un neurolog sustine ca a gasit o explicatie „care are mult sens”.

Larry Young, profesor de psihiatrie la Universitatea Emory, care studiaza bazele neurologice ale comportamentelor sociale complexe, este de parere ca in procesul de evolutie umana, un vechi circuit neuronal care a evoluat initial pentru a intari relatia dintre mama si copil, in timpul alaptarii la san, a ajuns sa fie folosit si pentru a intari legaturile din cadrul cuplurilor. Rezultatul este ca barbatii, la fel ca si bebelusii, adora sanii.

Atunci cand sfarcurile unei femei sunt stimulate, in timp ce alapteaza, oxitocina, cunoscuta si drept „drogul iubirii”, ii invadeaza creierul, ajutand-o sa-si concentreze intreaga atentie asupra copilului. Insa cele mai noi studii indica faptul ca acest circuit neuronal nu este rezervat in exclusivitate copiilor.

Aceste studii au demonstrat ca stimularea sfarcurilor are efectul de a creste excitarea sexuala pentru marea majoritate a femeilor, activand aceleasi zone ale creierului ca si in cazul stimularii vaginale sau clitoridiene. Atunci cand un partener sexual atinge sau maseaza sanii unei femei, explica Young, acest lucru declanseaza eliberarea de oxitocina in creierul femeii, la fel ca atunci cand aceasta alapteaza. Insa in acest caz oxitocina fixeaza atentia femeii asupra partenerului sau sexual, intarindu-i dorinta de a face sex cu acesta.

Cu alte cuvinte, barbatii pot sa devina mai dezirabili pentru femei daca le stimuleaza sanii in timpul preludiului amoros si a actului sexual. Intr-un anumit fel se poate spune ca evolutia i-a facut pe barbati sa se indragosteasca de sani pentru a le pregati pe femei pentru reproducere.

Atractia fata de sani „este un efect neurologic ce se produce in creierul barbatilor heterosexuali inca din perioada pubertatii”, conform lui Young.

Larry Young elaboreaza teoria sa asupra fixatiei pe care o au unii barbati asupra sanilor, dar si alte aspecte neurologice ale sexualitatii umane, intr-o noua carte, „The Chemistry Between Us” (Current Hardcover, 2012), scrisa alaturi de Brian Alexander.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *