Scrie...

MAGAZIN

Radioul ii face pe oameni fericiti!

Share

Ascultarea radioului ii face pe oameni mai fericiti si le ofera mai multa energie pentru a se confrunta cu problemele de zi cu zi prin comparatie cu urmarirea programelor de la televizor sau navigarea pe internet, conform unui nou studiu.

Un esantion reprezentativ de peste 1.000 de britanici a raspuns unui sondaj ce le-a fost trimis direct pe telefonul mobil. Ei au fost rugati sa precizeze care sunt formele de media preferate si care dintre aceste forme ii binedispune si le mareste nivelul de energie.

Pe primul loc s-a plasat radioul, intrecand atat televizorul, cat si internetul in cadrul studiului intitulat „Media si moralul natiunii”. Respondentii au indicat o crestere cu 100% a nivelului de fericire si respectiv cu 300% a celui de energie dupa ascultarea programului favorit la radio, prin comparatie cu situatia in care nu ar fi avut acces la nicio sursa media.

Televizorul si internetul au de asemenea efecte benefice asupra moralului britanicilor, insa nu atat de pronuntate precum radioul.

„Oamenii sunt mai fericiti si mai energici atunci cand asculta radio. Radioul joaca un important rol emotional in viata oamenilor”, a comentat Mark Barber, director al Radio Advertising Bureau, organizatia care a solicitat acest studiu.

„Oamenii apeleaza la radio ca la un sistem de sustinere a vietii, pentru a-i face sa se simta mai bine in pielea lor (…) ultimele noastre cercetari demonstreaza potentialul imens al radioului pentru a influenta sentimentele si emotiile oamenilor”, a mai adaugat el.

 

Tag
Articolul anterior

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *