LOADING

Scrie...

Regeneratorul organismului

Share

Germenii de grau contin substantele cele mai pretioase si mai vitalizante din bobul de grau: produsi fosfatati usor asimilabili, saruri minerale (de fier si mai ales de magneziu – 40 mg la 100 g germeni), proteine complete, oligoelemente si numeroase vitamine (A, B1, B2, C, E, PP).

Compozitia germenului de grau constituie una dintre cele mai bune surse naturale de fier, magneziu, proteine rare, vitamine B si E. Pe langa vitaminele descrise, mai contine cantitati insemnate de vitamina C. Graul germinat este un aliment echilibrant, pe care ar trebui sa-l consumam in fiecare zi, fiind un regenerator nemedicamentos al tuturor functiilor organismului.

Modul de obtinere a graului germinat este foarte simplu. Intr-un vas, se pune un strat de grau a carui grosime sa nu depaseasca 1-2 cm, peste care se toarna apa de izvor fara ca aceasta sa depaseasca nivelul graului. Se pastreaza la temperatura camerei 2-3 zile, pana cand din boabele de grau ies germenii verzi. Cel mai bun grau germinat pentru consum este atunci cand germenii nu depasesc 1 mm, iar culoarea lor este un verde mai deschis.

Tag:

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *