Scrie...

SANATATE

Unghiile va arata daca aveti probleme cu inima

Share

O echipa de cercetatori americani a analizat recent unghiile a 62.500 de femei, iar rezultatele obtinute au fost cel putin socante…

Masuratorile au aratat ca femeile care sufereau de boli de inima prezentau un nivel al nicotinei in unghii dublu fata de cele fara probleme de natura cardiaca. Speciliastii americani au declarat ca aceasta testare a unghiilor este mult mai simpla decat interogarea pacientul in legatura cu obiceiurile lui de a fuma.

Testele actuale de masurare a nicotinei din corp (de urina si de saliva) arata doar expunerea recenta a unei persoane la tutun. Testul unghiilor, in schimb, arata expunerea la nicotina pe o perioada mai indelungata. Acest lucru se datoreaza faptului ca unghiile cresc cu doar un centimetru pe an, iar nicotina are timp sa se depoziteze.

Oamenii de stiinta au mai observat ca femeile cu cel mai mare grad de nicotina in unghii erau sedentare, consumau alcool in exces, aveau hipertensiune si erau in pericol de a suferi un atac de cord sau de a face diabet. Aceste femei erau de patru ori mai predispuse la a avea probleme grave de sanatate fata de voluntarele cu nivele scazute de nicotina. Nicotina se aduna in unghii si in urma fumatului pasiv, motiv pentru care acest test este folositor si pentru determinarea riscurilor cu care se confronta nefumatorii.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *