Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Untul de sunatoare vindeca arsurile solare

Share

Sunatoarea (Hypericum perforatum), planta medicinala cunoscuta si sub numele de pojarnita, este una dintre cele mai utilizate in medicina populara.

In afara de clasicul ceai preparat din planta intreaga, verde sau uscata, cel mai cunoscut leac pe baza de sunatoare este „untul”, un extract obtinut din flori si ulei.

Putem realiza un ulei de sunatoare acasa, din 4 linguri de flori proaspete sau uscate, umezite cu doua linguri de alcool de calitate, lasate 24 de ore in vas acoperit, apoi fierte (in baie de apa) cu ulei, timp de 2-3 ore, ca sa se evapore alcoolul. Dupa ce se raceste, uleiul se filtreaza, se pastreaza si se utilizeaza ca si „untul”.

Acest remediu este extrem de eficient in vindecarea rapida a arsurilor. In plus, este un excelent ulei de masaj si, astfel folosit, reface tenurile imbatranite si elimina durerile dupa fracturi. Untul de sunatoare si ceaiul din aceasta planta nu trebuie administrate cand se face plaja sau cand se lucreaza la soare, intrucat sensibilizeaza pielea si pot aparea iritatii.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *