Consumul regulat de iaurt, fără însă o creștere a numărului total de calorii pe zi, constituie un mijloc eficient de combatere a hipertensiunii arteriale, susține o echipa de cercetători americani la capătul unui studiu pe care l-au realizat în decurs de 15 ani, relatează portalul MedDaily.
Persoanele care folosesc în mod regulat, o lungă perioadă de timp, iaurt în alimentație sunt mai puțin predispuse la hipertensiune arterială, spre deosebire de cele care consumă doar din când în când acest produs.
În cei 15 ani, cât a durat studiul, echipa de cercetători americani a ținut sub observație în total peste 2.000 de voluntari, fără un istoric de hipertensiune arterială la începutul experimentului.
În cadrul studiului s-a stabilit că în cazul în care iaurtului îi revenea cel puțin 2% din caloriile consumate zilnic riscul de hipertensiune arterială scădea cu 31%.
Chiar și persoanelor care nu agreează iaurtul, medicii le recomandă să consume măcar un pahar o dată la trei zile.
Citește și Dietă detoxifiantă la început de primăvară