Scrie...

SANATATE

Aerocrioterapia – tratament pentru psoriazis

Share

Psoriazisul este o boală dermatologică manifestată printr-o creştere rapidă, exagerată, a celulelor pielii, având ca rezultat apariţia unor plăci tegumentare îngroşate (hipercheratozice), albicioase. Aceste leziuni pot varia ca dimensiuni şi au o localizare preponderent la nivelul genunchilor, coatelor, scalpului, mâinilor, picioarelor şi regiunii sacrale (partea inferioară a spatelui).

Psoriazisul este mai frecvent în rândul adulţilor, dar poate apărea şi în rândul copiilor şi adolescenţilor.

Tratamentul psoriazisului prin aerocrioterapie a fost efectuat pentru prima dată în clinicile medicale din Rusia, unde s-au obţinut rezultate deosebit de bune. Procedurile de aerocrioterapie sunt elementul de bază al terapiei multimodale a psoriazisului. Fără a intra în conflict cu metodele clasice de tratament, se consideră că acestea îmbunătăţesc prognosticul tratamentului, dar şi evoluţia clinică a psoriazisului. Atunci când cele mai frecvente metode folosite se dovedesc a fi ineficiente sau contraindicate, tehnicile aerocriomedicale rămân aproape unica metodă pentru a da posibilitatea recuperării clinice a psoriazisului şi a remisiunii pe termen lung.

Într-o primă etapă, procedurile produc reducerea rash-ului cutanat în cursul recăderilor şi prelungirea perioadei de remisie primară. Tratamentul prin aerocrioterapie al psoriazisului reduce circulaţia sanguină la nivelul pielii şi procesul inflamator corelat cu boala. În acelaşi timp, eliberarea de endorfine după tratament reduce durerea şi senzaţia de mâncărime. Per total, aerocrioterapia duce la creşterea confortului bolnavului de psoriazis.

Împreună cu tratamentul general care vizează imunomodularea, imunosupresia, detoxifierea, tratamentul antioxidant şi altele, este necesar a trata şi alte boli asociate psoriazisului. Aceasta înseamnă asanarea focarelor infecţioase şi inflamatorii, în special din ţesuturile limfatice (amigdalite, laringite, gastroenterocolite, hepatite, nefrite).

Aerocrioterapia reprezintă o metodă excelentă de tratament nu doar pentru psoriazis, fiind extrem de eficientă în lupta cu numeroase afecţiuni dermatologice, pornind de la dermatite atopice şi până la acnee. Mai mult, aerocrioterapia s-a dovedit a fi o metodă extrem de eficientă de activare a tuturor mecanismelor proprii ale organismului de apărare şi de regenerare.

În Iaşi, puteţi beneficia de aerocrioterapie în cadrul Terra Centrum.
www.terracentrum.ro

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole asemănătoare