Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Afinele rosii (merisoarele) previn infectiile tractului urinar

Share

Sucul de afine rosii combate infectiile care pot afecta tractul urinar. Acest efect a fost evidentiat de un studiu realizat in cadrul Universitatii din Taiwan.

Chiar daca primele rezultate ale cercetarilor au confirmat proprietatile antiinfectioase, remarcate cu sute de ani in urma de catre populatiile locale din satele Muntilor Apuseni, investitiile recente, orientate in primul rand spre infectiile tractului urinar, arata ca afinele rosii impiedica atasarea bacteriilor patogene, de exemplu E.coli, de peretii acestuia, prevenind astfel imbolnavirea. Mai mult, au fost identificate principiile active responsabile pentru aceasta importanta proprietate, anume asa-numitele proantocianide, ce fac parte dintr-o clasa mare de substante naturale, aceea a flavonoidelor.

Prin eficienta lor deosebita, proantocianidele din afinele rosii arata aceeasi insusire de impiedicare a fixarii la mucoasa diferitelor organe si fata de alte bacterii. Experimente in acest sens au demonstrat ca ele actioneaza pozitiv atat fata de Helicobacter pylori, responsabila pentru ulcerul gastric, cat si fata de Streptococcus mutans, responsabila majora pentru cariile dentare, constatandu-se ca o simpla clatire a gurii cu suc de afine rosii duce la micsorarea coloniei bacteriene de cateva ori.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *