Produs de albinele tinere, lăptişorul de matcă este bogat în substanţe nutritive indispensabile organismului.
Dintre acestea amintim acidul pantotenic (combate efectele stresului şi revigorează organismul), piridoxina (combate anemia), vitaminele A, C, D şi E, minerale (calciu, fier, cupru, fosfor, potasiu, siliciu, sulf), enzime şi 18 aminoacizi.
Datorită concentraţiei mari de substanţe hrănitoare care intră în compoziţia sa, lăptişorul de matcă este un energizant natural, fiind de un real ajutor în tratarea multor efecţiuni.
Mai mult, o cură cu acest remediu natural alungă oboseala şi combate efectele stresului.
Lăptişorul de matcă se poate consuma sub formă de capsule gelatinoase, sub formă pură sau de fiole.
Previne maladia Alzheimer
Lăptişorul de matcă este o sursă de acetilcolină, substanţă care permite transmisia influxului nervos între neuroni, cura fiind indicată şi pentru prevenirea maladiei Alzheimer.
Combate oboseala
Lăptişorul de matcă este un tonic general, având efect regenerator asupra organismului. Cura cu acest produs apicol este indicată în astenie, în refacerea după boală sau după o intervenţie chirurgicală, în perioadele de efort fizic şi intelectual intens.
Protejează organismul de infecţii
Potrivit unor cercetători americani, lăptişorul de matcă are virtuţi antibiotice, substanţele conţinute de el ajutând la prevenirea unor infecţii, având şi proprietăţi antivirale şi antiinfecţioase, întărind sistemul imunitar.
Stopează căderea părului
Administrat intern, lăptişorul de matcă reduce seboreea excesivă şi opreşte albirea prematură a părului.
Amestecat cu miere de albine, ajută la stoparea căderii părului.
Pentru revitalizarea tenului obosit, se poate face o mască dintr-o linguriţă de lăptişor de matcă şi un gălbenuş de ou, care se ţine pe faţă 20 de minute.
Citește și Există o legătură între frumusețe și sistemul imunitar?