Scrie...

MAGAZIN

Cafeaua este un puternic antidepresiv pentru femei

Share

Femeile care beau multa cafea sufera mai rar de depresie, au descoperit oameni de stiinta americani. Inainte, o asemenea legitate a fost demonstrata si in cazul barbatilor.

Cercetatori din cadrul Universitatii din Harvard au analizat informatii despre circa 50.000 de femei care au acceptat sa participe la studiul pe termen lung Nurses Health Study. Varsta medie a participantelor a fost de 63 de ani. in timpul studiului, femeile prezentau in mod periodic informatii cu privire la consumul lor anual de cafea.

In momentul demararii studiului, in 1996, niciuna dintre femei nu suferise nicio depresie. La finalul studiului, in 2006, episoade depresive au cunoscut la 2.607 participante.

Dupa cum precizeaza Alberto Ascherio, unul dintre membrii echipei de cercetatori, analiza informatiilor a dezvaluit: cu cat mai multa cafea consumau femeile, cu atat mai rar dezvoltau depresii.

Astfel, in grupul celor care consumau intre doua si trei cesti de cafea pe zi, riscul de depresie era cu 15 la suta mai scazut comparativ cu cele care beau cafea o data pe saptamana sau chiar mai rar. in grupul celor care consumau cate patru sau chiar mai multe cesti de cafea pe zi, aceasta diferenta a fost de 20 la suta.

intr-un comunicat se precizeaza ca rezultatele obtinute sunt puse de acord cu informatii primite in cadrul unor studii mai putin ample. De exemplu, o legitate asemanatoare a fost dezvaluita si in cazul barbatilor. De asemenea, a fost dezvaluit ca amatorii de cafea sunt predispusi mai putin ca alti oameni la sinucideri.

Tag

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *