Mahmureala se instalează după consumul de alcool în exces și se manifestă prin dureri de cap, greață, oboseală și, în general, o stare de rău. Aceste simptome trebuie combătute imediat, deoarece, în caz contrar, se amplifică și pot dura mai multe zile.
Rețetele tradiționale împotriva mahmurelii sunt zeama de varză, murăturile, ciorba de burtă sau de potroace, sucurile acre sau amare.
Din păcate însă, acestea se pot dovedi extrem de dăunătoare pentru aparatul digestiv, motiv pentru care specialiștii recomandă analgezicele de tipul aspirinei, algocalminului sau antinevralgicului.
De asemenea, un pahar de apă minerală în care s-au pus 2—3 lingurițe de polen apicol poate face minuni împotriva mahmurelii.
Același efect poate fi obținut și după o plimbare în aer liber, urmată de odihnă sau de somn.
O altă soluție, naturistă de această dată, ar consta în aplicarea de felii de cartofi sau de frunze de varză pe frunte, strânse bine cu o eșarfă.
Citește și Beneficiile uleiului de măsline