Scrie...

MAGAZIN

Cum schimba aparatul foto felul in care aratati

Share

Fiecare persoana a avut la un moment dat o nemultumire legata de felul in care arata in fotografii, deoarece unele scot in evidenta aspectele placute, iar altele dimpotriva. Un fotograf a demonstrat ca modul in care o persoana arata in fotografii depinde de lentila aparatului de fotografiat.

Stephen Eastwood a realizat mai multe fotografii ale aceleiasi persoane, folosind aceeasi expresie faciala si aceeasi lumina, insa schimband lentila aparatului foto. Diferenta consta in nivelul la care fiecare lentila distorsioneaza imaginea naturala.

In functie de lungimea focala a lentilei, imaginea se va deforma si va schimba felul in care persoana arata in fotografie.

Stephen Eastwood a realizat aceeasi fotografie de mai multe ori, folosind lentile de la 19 mm la 350 mm. Cu cat lungimea focala este mai mica, cu atat spatiul cuprins de fotografie este mai mare. Acesta este motivul pentru care o lentila de 15 mm distorsioneaza obiectele drastic. O lentila mai mare, de exemplu de 350 mm, va aplatiza si lati fata persoanei.

Experimentul fotografului a demonstrat ca unele distorsiuni pot face fata mai frumoasa, in timp ce altele o pot face mai urata. Expertii spun ca o lentila de 135 mm are rezultatele cele mai apropiate de imaginea reala a persoanei.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *