Scrie...

MODA & MIRESE

Cum va alegeti ochelarii de soare potriviti

Share

Ochelarii de soare sunt foarte importanti in timpul verii, reaprezentand mai mult decat un simplu accesoriu. Specialistii avertizeaza ca o pereche de ochelari de soare de calitate scazuta ne poate afecta ochii.

Fotocheratita (rani ale corneei), edem palpebral, keratoconjunctivita, dureri de cap si migrene sunt unele dintre problemele timpurii intalnite imediat dupa expunerea excesiva la soare.

Pe de alta parte, ingerarea unei serii de medicamente, inclusiv a unor medicamente fara prescriptie medicala, poate creste sensibilitatea ochilor si a pielii la radiatiile UV.

Prin urmare, este important sa se cunoasca riscul asociat cu anumite antibiotice, unele contraceptive orale si medicamente antiinflamatoare, cum ar fi ibuprofenul si naproxenul sodic.

Functionarea naturala a ochilor face ca acestia sa se inchida si sa devina mici in prezenta excesului de lumina. Cu toate acestea, daca folosim ochelari de soare intunecati, fara filtre, exista riscul ca ochiul sa nu se adapteze.

Daca petreceti doua sau trei ore in soare, fara o protectie adecvata a ochilor, exista riscul sa apara probleme atunci cand conduceti.

Sfaturi pentru ingrijirea ochilor vara

Dincolo de ochelari, nu uitati de o palarie si o protectie solara pentru a ne proteja pielea.

Se recomanda folosirea lacrimilor artificiale, care reusesc sa reimprospateze si sa calmeze disconfortul usor.

In cazul piscinelor, specialistii recomanda purtarea ochelarilor de inot. Acest lucrui impidica posibele infectii.

Specialistii recomanda ochelarii de soare polarizati.

Alegerea ochelarilor potriviti

Ochelarii de soare trebuie sa fie opusi formei fetei tale.

Fata patrata

Cautati ochelari de soare care au cadre rotunde. Puteti, de asemenea, sa optati pentru o pereche de ochelari de soare clasici, tip aviator.

Fata rotunda

Cautati ochelari de soare dreptunghiulari. Acestia vor da senzatia ca fata dumneavoastra este mult mai unghiulara.

Daca aveti piele sau par mai inchis, puteti opta pentru ochelari de soare mai inchisi si mai dreptunghiulari. Daca aveti piele sau par mai deschis, ramaneti la maro si galben. Cei intunecati va vor depasi puterea si va vor face sa aratati ca Neo din Matrix.

Fata lunga

Cautati ochelari de soare care va vor face sa aratati mai proportional in ceea ce priveste latimea. In plus, incercati sa ramaneti pe cadre care au un raport de aproape 1: 1 pe latime pana la lungime.

Fata triunghiulara

Cautati ochelari de soare care sunt dreptunghiulari. Astfel, veti echilibra raportul dintre barbie si frunte. Daca aveti caracteristici mai mici, optati pentru lentile mai mici, dar, daca aveti caracteristici proeminente (sau o barba) puteti opta pentru lentilele mai mari.

Tag
Articolul anterior
Articolul următor

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *