Scrie...

MODA & MIRESE

De ce fug barbatii de casatorie?

Share

Dupa cum se stie, simplul cuvant casatorie ii baga pe barbati in sperieti. Mai mult chiar, ii baga total in bezna, proiectand-i practic imediat intr-o avalansa de temeri, prejudecati, intrebari fara raspuns.

In fata ideii de a pasi in fata altarului, cei mai multi dintre barbati prefera sa evite subiectul. Sau amana fatidicul „da” la infinit, in speranta ca partenera oboseste si se resemneaza cu statutul de „femeie nemaritata” sau, mai rau, se agata de teoria „concubinajului”, laudandu-i cu surle si trambite avantajele.

Un lucru trebuie lamurit de la inceput. Aici nu este vorba de sentimente. Nu este vorba de cata dragoste poate darui un barbat partenerei sale. Problema e ca, oricat de indragostit ar fi un barbat, pronuntarea cuvantului „da” este echivalentul unui fel de salt in gol. Este cam ca atunci cand cumparam un ou de Paste: ambalajul este super, insa nu stii niciodata ce surpriza te asteapta inauntru.

Un scriitor american, pe nume James Douglas Barron, a fost ani la rand un etern logodnic. Astazi el este un barbat la casa lui, cu o casnicie solida, care, gandindu-se la aversiunea lui pentru casatorie, s-a decis sa scrie o carte pe aceasta tema. in „She wants a ring, and I don’t wanna chance a thing” (Ea vrea un inel, iar eu nu vreau sa schimb nimic), Barron ofera sfaturi viitorilor miri si a pus la punct un clasament al lucrurilor care ii sperie cel mai mult pe reprezentantii sexului tare. Scriitorul american spera in acest fel sa ii stimuleze pe cei direct interesati sa se autoanalizeze pentru cateva minute si, in acelasi timp, doreste sa le ajute pe doamne sa ii inteleaga mai bine pe barbati.

Pe primul loc in topul temerilor se afla fatidica sintagma „pentru toata viata”, care evoca parca sunetul metalic al incuietorii care se inchide: cea de la celula. Pe locul doi se afla ideea de a spune adio flirtului cu celelalte femei. Obsesia „Ce s-ar intimpla daca” ocupa ultimul loc pe podiumul imaginar al ezitarilor barbatilor in fata casatoriei.

Demn de luat in seama este si divortul, care coincide in mintea reprezentantilor sexului tare cu recunoasterea faptului ca s-au inselat in alegerea facuta. Multi barbati se tem sa retraiasca esecul matrimonial al propriilor parinti, in timp ce cei mai multi dintre ei se tem ca o data pusa verigheta la mana isi pierd propriul post de presedinte in industria distractiei, pentru a cobori un nivel mai jos, in randul directorilor din industria compromisurilor, unde va fi atent supravegheata orice decizie luata.

Pe locul sapte in topul temerilor se afla spaima ca, odata verigheta pusa pe inelar, sa nu cumva sa devina membrii activi in „Asociatia sotilor domesticiti”. Nici ideea ca vor avea o viata plata, plictisitoare, unde petrecerile cu familia sunt obligatorii, iar rutina este la ordinea zilei, nu le surade prea mult barbatilor. O casatorie inseamna automat renuntarea la tacere, la controlul asupra situatiei, la intimitate, la programele preferate de la televizor, la tutun sau la serile cu prietenii, la o bere. Aceasta idee nu pare sa ii incante prea mult pe barbati.

Nici gandul de a spune adio aventurilor de o noapte in schimbul traditionalului „eu fac asta, tu faci asta si dupa aia mergem la culcare”, nu e un gand care sa ii convinga pe barbati sa isi puna mai repede pirostriile.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *