Pentru un tratament eficient se iau stafide mari și se umplu fiecare cu câte o boabă de piper. În prima zi se mestecă bine și se înghite o singură boabă, a doua zi se iau două boabe și așa mai departe, până la a zecea zi, când se iau 10 boabe. Apoi, consumul scade pe parcursul altor 10 zile.
Piperul negru ajunge astfel ca într-o cură de numai 20 de zile să absoarbă și să elimine toate pietrele de la rinichi.
Mai mult, s-a ajuns la concluzia că acest piper absoarbe și tumorile maligne.
Pentru a se diminua din iuțime fără a-i afecta proprietățile terapeutice, piperul se poate ține, timp de o săptămână înaintea curei, în ulei de floarea-soarelui. Apoi, se usucă și se pisează.
În aceste condiții, se poate consuma în cantități mai mari, respectându-se însă cu strictețe dozele progresive și regresive. Totuși, metoda cea mai eficientă este să se mestece împreună cu stafidele.
Acest mijloc diminuează toate îmbolnăvirile de rinichi, dar și de ficat.