LOADING

Scrie...

Tags: , ,

Femeile sunt programate sa fie rele!

Share

Un nou studiu afirma ca femeile sunt programate pentru a fi rele unele cu altele.

Studiul, realizat de psihologi de la doua universitati din Canada, a analizat maniera in care grupurile de femei heterosexuale reactioneaza la vederea altor femei, fie la fel de conservatoare, fie la fel de sexy.

46 de femei cu varste intre 19 si 23 de ani au fost studiate. Ele au dat verdicte la fel si au dat dovada de rautate in aceeasi masura in momentul in care au vazut o femeie imbracata sexy, cu fusta scurtam cizme inalte si cu decolteu adanc. Femeile care erau imbracate ceva mai clasic, cu un simplu tricou de exemplu, au fost judecate insa ceva mai putin sever.

Tracy Vaillancourt, autoarea acestui studiu, considera ca exista un fel de scara pentru a masura rautatea femeilor. Femeile care vad alte femei imbracate intr-o maniera sexy rostesc fraze de genul: „Oh, este imbracata asa pentru ca vrea sa intretina relatii sexuale cu seful” sau „Sanii ei sunt pe punctul de a exploda”. Cele mai multe femei le judecata pe celelalte dupa ce le scaneaza din cap pana in picioare.

In opinia specialistilor, acest tip de comportament este dat de evolutie. „Femeile care se arata disponibile sexual compromit pozitia de putere a grupului. Este, deci, in interesul grupului sa le pedepseasca pe cele care incalca aceasta conventie tacita”, spun cercetatorii. Cu alte cuvinte, femeile imbracate sexy nu fac altceva decat sa incalce conventiile sociale ale grupului. In consecinta, cei care fac parte din grup se simt amenintati.

Autorii studiului au concluzionat ca „femeile dau dovada de intoleranta atunci cand alte femei sunt atractive pentru colegii lor. Asadar, femeile sunt cele care pune bariere in calea sexualitatii altor femei”!

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *