Scrie...

RELATII SI SEX

Infidelii sunt tradati de tonul vocii

Share

Femeile cu vocea inalta stridenta si barbatii cu voce joasa prezinta mai multe probabilitati de a fi infideli partenerului de viata, spun cercetatorii canadieni intr-un studiu publicat in revista online Evolutionay Psichology.

Participantii la acest studiu au fost invitati sa asculte doua versiuni ale unor clipuri inregistrate de o voce masculina, respectiv una feminina, modificate pe computer.

Cercetatorii au constatat ca femeile cred ca probabilitatea ca un barbat sa fie infidel este cu atat mai mare cu cat vocea este mai joasa. La randul lor, barbatii cred ca, cu cat tonalitatea vocii unei femei este mai ridicata, cu atat probabilitatea ca acestea sa fie infidele este mai mare.

Legatura dintre tonalitatea vocii si infidelitate este explicata de hormoni, spun cercetatorii de la Universitatea McMaster din Hamilton, Ontario. „Barbatii cu niveluri ridicate de testosteron au o voce grava, in timp ce un nivel ridicat de estrogen face vocea femeilor mai stridenta”, spune profesorul David Feinberg, consilier pentru acest studiu.

Infidelitatea este costisitoare – avand un impact emotional, costuri financiare mari si presupunand potentiala pierdere a unei familii. Ceea ce sugereaza ca, in timpul procesului evolutiv, am gasit modalitati de a evita parteneri care pot fi infideli – acesta fiind un mecanism de protectie”, a spus Jillian O’Connor, de la Departamentul de psihologie, neurostiinte si stiinte ale comportamentului din cadrul Universitatii McMaster, autor principal al studiului.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *