Scrie...

RELATII SI SEX

Mituri care va pot distruge relatia

Share

Exista sute de mituri despre relatii. Problema e ca unele dintre ele, persistente, va pot ameninta relatia, scriu cei de la LiveScience, care le explica pe cele mai periculoase.

1. La o relatie buna nu trebuie sa muncesti

Din contra, spune psiholoaga Lisa Blum: nimic (societatea, scoala, parintii) nu ne pregateste pentru cum trebuie sa avem grija de un cuplu. Dar relatiile trebuie ingrijite. Pe de alta parte, daca va straduiti prea mult, exista riscul frustrarii. Asa ca este, intr-adevar, un semn rau cand aveti mai multa grija de o relatie in loc sa va bucurati de ea.

2. Daca partenerii se iubesc cu adevarat, isi cunosc dorintele si nevoile

Este unul dintre cele mai nocive mituri: acela ca partenerul iti citeste gandurile. Cel de langa dvs nu stie intotdeauna ce va doriti, asa ca trebuie sa-i comunicati, in loc sa asteptati sa stie.

3. Pentru cei cu adevarat indragostiti, pasiunea nu va disparea niciodata

In ciuda a ceea ce ne invata filmele si literatura, pasiunea dispare la un moment dat, spun specialistii, si nu este de vina relatia pentru asta. La un moment dat, pur si simpul se instaleaza rutina zilnica.

4. Un copil va intari relatia

Studiile au demonstrat ca fericirea intr-o relatie scade odata cu aparitia unui copil. Acesta aduce si mai multe provocari in cuplu.

5. Gelozia este un semn al iubirii

Este un semn al lipsei de siguranta intr-o relatie si sursa infinita de frustrari, spun psihologii.

6. Certurile distrug cuplul

Ceea ce erodeaza o relatie sunt certurile nerezolvate. Din contra, certurile pot fi chiar sanatoase intr-un cuplu, sunt o forma importanta de comunicare.

7. Celalalt trebuie sa se schimbe

Vina, intr-o relatie, nu vine dintr-o singura parte, avertizeaza expertii. Asa ca in loc sa asteptati ca celalalt sa se schimbe in bine, ar trebui sa va ganditi cum va puteti schimba si dvs.

8. Daca ati ajuns la terapia de cuplu e grav

Daca vreti cu adevarat sa rezolvati problemele, poate sa fie doar un simplu tratament, un pic mai dificil.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul