Scrie...

SANATATE

Oamenii fericiti traiesc mai mult

Share

Cine vrea sa traiasca mult, trebuie sa incerce sa fie fericit – este concluzia unui studiu recent, care arata ca oamenii fericiti sunt cu 35% mai putin susceptibili sa moara devreme decat cei care se declara nefericiti.

Pana sa ajunga la aceasta concluzie, cercetatorii au cerut celor 3.853 participanti sa spuna care este indicele lor de fericire la orele 7, 7 si jumatate, 19 si 19 si jumatate, scrie site-ul 7sur7.be. Ei considera ca acest demers este mult mai potrivit decat sa-i intrebi pe oameni ce cred ei despre fericire, concept care variaza de la o persoana la alta.

Dupa cinci ani, ei au numarat cati dintre participanti – cu varste cuprinse intre 52 si 79 de ani – murisera, comparand rezultatul cu indicele de fericire comunicat. Conform rezultatelor, printre cei vii, oamenii care s-au declarat mai fericiti au fost mai numerosi decat ceilalti.

„Desi rezultatele nu dovedesc faptul ca fericirea duce obligatoriu la o viata mai lunga, cifrele sunt destul de relevante”, spune unul din autorii studiului.

Acelasi studiu a aratat ca, in general, oamenii sunt ceva mai putin fericiti la sculare si mai fericiti spre orele 19:00.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *