Scrie...

SANATATE

Obezitatea, pandemia secolului al XXI-lea

Share

Obezitatea este una dintre cele mai mari amenintari pentru sanatatea individuala si colectiva si poate fi considerata o pandemie, au apreciat specialisti spanioli, portughezi si latino-americani.

Specialistii au avertizat ca nici o natiune, nici un grup etnic si nici o grupa de varsta nu se afla la adapost in fata acestei pandemii a carei incidenta este in crestere. Specialistii au reamintit ca exista numeroase studii care confirma ca cei expusi cel mai mult riscului de a deveni obezi sau supraponderali sunt cei din mediile sociale sarace si slab educate, mai ales din tarile mai putin dezvoltate. Astfel, in state precum Mexicul sau Brazilia, obezitatea se suprapune cu o stare de malnutritie severa, „acesta fiind rezultatul unei interactiuni complexe intre factori genetici si ambientali”.

In concluziile reuniunii se recomanda acordarea unei atentii deosebite obezitatii infantile, subliniindu-se ca „este mai usor sa previi decat sa tratezi, iar lupta trebuie dusa impotriva obezitatii, nu impotriva celui obez”.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *