Femeilor însărcinate le este foarte indicat câte un pahar de suc de caise pe zi. De asemenea, 100-150 g de caise uscate le sunt de mare ajutor viitoarelor mame care sunt anemice.
Lămâia și pepenele galben sunt recomandate celor care au grețuri, iar nucile sunt incluse în regimul alimentar pentru normalizarea conținutului sângelui.
Morcovul poate fi consumat sub orice formă, el contribuind la dezvoltarea fătului.
Fructele de merișor pot fi folosite în alimentație sau se poate pregăti o infuzie din frunze de merișor – 20 g plantă la un pahar cu apă fierbinte; se lasă la infuzat 20 de minute, apoi se strecoară și se ia câte o lingură de infuzie, de 3 ori/zi, în cazul umflăturilor apărute la femeile însărcinate, în cazuri de pielonefrită sau de diabet zaharat.
Decoctul din rădăcini de valeriană este indicat în cazul toxicozei timpurii a femeilor însărcinate: două lingurițe de plantă uscată se pun într-un pahar cu apă fierbinte, se fierb 15 minute, apoi se strecoară și se adaugă apă până se ajunge la volumul inițial; se ia câte o lingură de decoct de 3 ori/zi.
Pentru prevenirea nașterilor premature, este indicat decoctul din rădăcini de iarbă mare: o lingură de plantă la un pahar cu apă, se fierbe 30 de minute, se strecoară și se adaugă apă până la volumul inițial; se ia câte o lingură de decoct, de 3 ori/zi.
Femeilor însărcinate anemice le sunt de mare ajutor fragii de pădure, fie fructe, fie decoct din frunze: 20 g frunze uscate la un pahar cu apă fierbinte, se fierb 10 minute, se lasă la infuzat două ore, apoi se strecoară și se adaugă apă fiartă până la volumul inițial; se ia câte o lingură de decoct, de 3-4 ori/zi.
În cazul vărsăturilor, se folosește roinița: 4 linguri de plantă la un pahar cu apă fierbinte, se lasă la infuzat o oră, apoi se bea câte o jumătate de pahar, de 3 ori/zi, înainte de masă.
Citește și Vitaminele din complexul B. Tot ce trebuie să știm