Femeilor insarcinate le este foarte indicat cate un pahar de suc de caise pe zi. De asemenea, 100-150 g de caise uscate le sunt de mare ajutor viitoarelor mame care sunt anemice.
Lamaia si pepenele galben sunt recomandate celor care au greturi, iar nucile sunt incluse in regimul alimentar pentru normalizarea continutului sangelui. Morcovul poate fi consumat sub orice forma, el contribuind la dezvoltarea fatului.
Fructele de merisor pot fi folosite in alimentatie, sau se poate pregati o infuzie din frunze de merisor – 20 g planta la un pahar cu apa fierbinte; se lasa la infuzat 20 de minute, apoi se strecoara si se ia cate o lingura de infuzie, de 3 ori/zi, in cazul umflaturilor aparute la femeile insarcinate, in cazuri de pielonefrita sau de diabet zaharat la acestea.
Decoctul din radacini de valeriana este indicat in cazul toxicozei timpurii a femeilor insarcinate: doua lingurite de planta uscata se pun intr-un pahar cu apa fierbinte, se fierb 15 minute, apoi se strecoara si se adauga apa pana se ajunge la volumul initial; se ia cate o lingura de decoct, de 3 ori/zi.
Pentru prevenirea nasterilor premature, este indicat decoctul din radacini de iarba mare: o lingura de planta la un pahar cu apa, se fierbe 30 de minute, se strecoara si se adauga apa pana la volumul initial; se ia cate o lingura de decoct, de 3 ori/zi.
Femeilor insarcinate anemice le sunt de mare ajutor fragii de padure, fie fructe, fie decoct din frunze: 20 g frunze uscate la un pahar cu apa fierbinte, se fierb 10 minute, se lasa la infuzat doua ore, apoi se strecoara si se adauga apa fiarta pana la volumul initial; se ia cate o lingura de decoct, de 3-4 ori/zi.
In cazul varsaturilor, se foloseste roinita: 4 linguri de planta la un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat o ora, apoi se bea cate o jumatate de pahar, de 3 ori/zi, inainte de masa.