Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Preparate naturale utile în combaterea anemiei

Share

În anemie este caracteristică scăderea sub valorile normale a numărului de globule roșii și a hemoglobinei.

Este bine ca persoanele suferinde de anemie să stea o perioadă în mediul înalt de la munte, deoarece sângele se reînnoiește mai repede în atmosfera de munte.

Se recomandă o hrană ușor digerabilă, bogată în vitamine, cu multe fructe crude pentru a-i aduce organismului fierul, vitaminele și sărurile minerale de care are nevoie. Este bine să se bea ceaiuri vitaminizante din plante, lapte proaspăt cu miere, sucuri de fructe, un păhărel de vin roșu înainte de masă, iar după masă, câte un pahar cu bere.

În fiecare dimineață, pe stomacul gol, este indicat să se mănânce 1-2 mere rase îndulcite cu miere de albine polifloră. La micul dejun se consumă un gălbenuș de ou crud, peste care s-au pus câteva picături de coniac și în care se amestecă 2-3 bucățele de ficat prăjit la foc moale, pe ambele fețe, dar mijlocul să rămână aproape crud. Apoi, la prânz, salată de păpădie și cartofi fierți fără coajă sau salată din frunze fragede de spanac. Se bea un păhărel de vin roșu la fiecare masă. Adulții pot bea un pahar.

Se iau 300 g de urzici proaspăt culese, primăvara se pun într-o sticlă și peste ele se toarnă jumătate de litru de vin roșu. Se lasă la macerat timp de o zi. Dimineața, pe nemâncate și seara, înainte de culcare, se bea câte un păhărel din acest vin.

Se face un amestec format din: frunze proaspete de urzici (20 g), măcrișul iepurelui (10 g) și pătlagină îngustă sau lată (10 g). Amestecul se pune într-o sticlă cu gura largă, se adaugă un litru de apă rece și se lasă la macerat timp de 12 ore. Apoi, se strecoară, se pun 2-3 linguri de miere și se lasă să dea în fiert timp de 10 minute. Se retrage vasul de pe foc, se acoperă și se mai lasă 20 de minute. Din acest ceai se bea, zilnic, câte o cană. La fel de utile sunt ceaiurile de urzici, de crețișoară și de coada șoricelului. Nu trebuie uitat că florile de coada șoricelului au capacitatea remarcabilă de a crește numărul de globule roșii „fabricate” de măduva osoasă.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *