Toată lumea caută remedii pe bază de aloe (Aloe vulgaris, Aloe vera, Aloe socotrina sau Aloe arborescens). Aceste remedii au ajuns să fie considerate panaceu universal.
Prețul la care se comercializează este destul de piperat și, de aceea, este bine ca oamenii să știe că aceste remedii se pot prepara și acasă.
Frunzele de aloe se recoltează de la o plantă în vârstă de 3-6 ani (vârsta la care concentrația de substanțe active este maximă), neudată de 5 zile, pentru ca sucul acesteia să conțină cât mai puțină apă.
Pentru prepararea maceratului, frunzele plantei se taie mărunt sau se trec prin mașina de tocat carne, apoi se combină într-un vas de sticlă două părți frunze mărunțite, 3 părți miere și 1 parte vin roșu de 14-18 grade sau suc de lămâie.
Se omogenizează bine amestecul, se toarnă într-un borcan care se acoperă cu capac și se pune la macerat timp de o săptămână, la loc întunecos, răcoros și uscat (la frigider).
Păstrat astfel, produsul are o valabilitate de 4-6 săptămâni.
Acest macerat este un foarte bun revigorant, fiind indicat în caz de astenie, anemie, splenopatii, hepatite, ciroză hepatică, steatoză hepatică, gastrite, ulcer gastroduodenal, nevroze, astm bronșic, impotență sexuală și cancer.
Se administrează câte o lingură pentru adulți și o linguriță pentru copii, de 2 ori/zi, cu o oră înaintea meselor principale, timp de 2-4 săptămâni. După doua săptămâni de întrerupere, cura poate fi reluată.
Cantitățile necesare: 1 kg miere de albine, 20 g de propolis dat prin răzătoare de plastic, 750 g de aloe (frunze date prin răzătoarea de sticlă sau de plastic).
Toate aceste ingrediente se pun într-un borcan de sticlă și se macerează, la rece, timp de 5 zile. Se consumă câte o linguriță dimineața și la prânz, cu două ore înainte de masă.
Se recomandă în caz de gripă, viroze respiratorii, anorexie, cefalee, faringo-amigdalite, astm bronșic, reumatisme, paralizii, neurastenii, ulcer gastric, cancer, TBC pulmonar.
Durata tratamentului este de 3 săptămâni. Cura se poate repeta după o pauză de 7 zile.
Aloe vera este contraindicată în caz de sarcină și dereglări hormonale.
Citește și Cum recunoașteți și cum tratați durerile cervicale