Durerea de cap de origine cervicală este una dintre cefaleele cel mai frecvent întâlnite. Ea apare la orice vârstă, mai ales la femei, în una sau ambele zone laterale ale craniului.
Durerea pleacă din zona gâtului, mai exact din zona vertebrelor cervicale și iradiază spre cap, tâmple, arcadele sprâncenelor și, de multe ori, spre omoplați ori mușchii trapezi.
Gâtul este dureros și, uneori, țeapăn. La palpare există puncte sensibile la nivelul cefei, tâmplei, al extremității interne a sprâncenei sau o contracție a mușchilor trapezi.
Cefaleea apare din cauza unor posturi inadecvate, cum ar fi statul așezat cu capul înainte în fața unui ecran de computer, traumatisme cauzate de diverse accidente sau manipulări făcute prost la nivelul gâtului, statul în curent, frig și umiditate crescută, oboseală și chiar stres.
Mai intervin și factori agravanți, cum sunt tulburările de vedere, ale articulațiilor maxilarului, infecțiile dentare sau ORL.
Pentru eliminarea efectelor dureroase ale cefaleei, foarte utile sunt ședințele de acupunctură și chiar masajul local efectuat de un specialist în domeniu.
Tratamentul cel mai eficace și cel mai rapid se bazează pe „injecții locale cu un amestec de antiinflamatorii și un anestezic local”.
Vindecarea este imediată și, în multe cazuri, este de ajuns repetarea acestor injecții de 2-3 ori la un interval de 15 zile pentru ca durerile cervicale și cefaleea să dispară definitiv.
Citește și Remedii pentru buna circulație a sângelui