LOADING

Scrie...

Tags: , ,

Roscatii sunt mai putin sensibili la durere!

Share

Cercetatorii europeni au descoperit ca persoanele cu par roscat sunt mai putin sensibile la durere – indeosebi la cea provocata de arsuri.

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Aalborg (Danemarca) a testat rezistenta la durere a oamenilor, in functie de culoarea pielii si a parului. S-a injectat participantilor ingredientul activ prezent in ardeiul iute. „Testele noastre au aratat ca roscatii sunt mai putin sensibili la acest tip de suferinta”, explica profesorul Lars Arendt-Nielsen. „Ei reactioneaza mai putin la presiunile din apropierea zonei injectate sau la o intepatura de ac. Se pare ca sunt ceva mai bine protejati si aceasta este o constatare foarte interesanta”, adauga profesorul.

Studiul s-a ocupat de efectele genei numite MC1R, care determina culoarea pielii si a parului. Culoarea pielii, a parului si a ochilor la om depinde in principal de tipul de melanina prezent si de concentratia lui. In cazul parului roscat, exista aproape exclusiv feomelanina si deloc eumelanina.

Profesorul Arendt-Nielsen considera ca rezultatele pot indica faptul ca gena MC1R ar avea mai multe legaturi cu sistemul nervos decat se crede. Cercetarile recente mai arata ca roscatii resimt mai mult frigul si sunt mai putin sensibili la anestezia prin injectare subcutanata.

 

Tag:
Articolul anterior
Articolul următor

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *