Scrie...

MODA & MIRESE

Tocurile duc la aparitia osteoartritei

Share

Un studiu recent a aratat ca exista un risc mare ca pantofii cu toc sa puna presiune asupra articulatiilor, ceea ce poate duce la osteoartrita, se afirma pe dailymail.co.uk.

Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Iowa au analizat efectele mersului pe tocuri asupra fortelor care actioneaza pe articulatiile inferioare si au constatat ca „incaltamintea cu toc trimite unde de soc de la calcai in sus si pune o presiune imensa pe genunchi. Acest lucru poate duce in timp la degradarea articulatiilor”.

„Concluzia la care am ajuns este ca purtatul pantofilor cu toc inalt reprezinta un risc, pentru ca duce la aparitia osteoartritei. Si se pare ca riscul creste odata cu inaltimea tocului”, spune Danielle Barkema, unul dintre cercetatori.

In cadrul studiului, specialistii au rugat un grup de femei, impartite in trei categorii, sa poarte pantofi cu toc, inalti de 5 centimetri si 7 centimetri.

Oamenii de stiinta recomanda femeilor sa poarte tocurile doar ocazional, pentru a preveni aparitia diferitelor complicatii atat la nivelul picioarelor, cat si al coloanei vertebrale.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *