LOADING

Scrie...

Ciocolata calda are un gust mai bun intr-o ceasca portocalie

Share

Ciocolata calda pare mai buna cand se serveste intr-o ceasca portocalie, au demonstrat cativa cercetatori care au aratat din nou cum poarte modifica un recipient perceptia asupra continutului.

Echipe de la Universitatea politehnica spaniola din Valencia si de la Universitatea britanica din Oxford au dat unui numar de 57 de voluntari sa guste ciocolata calda, servita in cesti in patru culori diferite: alb, crem, rosu si portocaliu. „Culoarea vasului in care sunt servite hrana si bautura poate ameliora anumite caracteristici, cum ar fi gustul sau aroma”, spune Betina Piqueras-Fiszman intr-un comunicat al universitatii din Valencia.

„Nu exista o regula fixa care sa spuna ca o ceasca de a anumita culoare sau forma imbunatateste gustul sau aroma. In realitate depinde de tipul alimentului”, adauga ea, insistand pe potentialul adesea necunoscut al vasului in materie de gastronomie. De exemplu, o bautura imbuteliata in ambalaj roz va fi perceputa ca mai dulce decat este in realitate.

Alte studii au demonstrat ca o spuma de capsuni pare mai dulce si cu mai multa savoare daca este servita pe o farfurie alba decat pe una neagra.

 

 

Tag:

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *