LOADING

Scrie...

Durerile de dinti sunt legate si de conditiile meteorologice

Share

Variatiile presiunii atmosferice exercita o influenta directa asupra vizitelor la dentist – este concluzia surprinzatoare a unui studiu realizat la sectia de urgente dentare a spitalului din Innsbruck.

Studiul s-a desfasurat pe o mie de pacienti, care au venit la doctor in primele trei luni ale anului; diagnosticele au fost puse in legatura cu datele furnizate de institutul national meteorologic austriac.

Conditiile meteorologice influenteaza diverse patologii si simptome, cum ar fi presiunea arteriala, infarctul, tulburarile respiratorii din somn, miopia sau trombozele venoase, conform unor studii realizate anterior. Totul tine de presiunea atmosferica. Cercetatorii austrieci au observat si o asociere clara a variatiilor presiunii atmosferice fata de valorile normale cu aparitia unei serii de probleme buco-dentare, indeosebi dureri legate de carii.

„Cu cat variatiile presiunii atmosferice sunt mai insemnate, cu atat afluenta la urgenta este mai mare!”, spune dr Francoise Ponchie Gardelle. Se pare ca si fazele lunii joaca un rol, alaturi de variatiile de presiune atmosferica.

Detalii ale acestui studiu au aparut in revista European Journal of Pain.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *