LOADING

Scrie...

Otet de mere cu miere impotriva hipertensiunii arteriale

Share

In otetul de mere preparat acasa sunt prezente toate elementele minerale care intra in componenta merelor. Acest otet are proprietati antiseptice si influenteaza favorabil tubul digestive.

Este foarte indicat in raceli si poate fi folosit si ca produs alimentar dietetic. Poate fi folosit ca adaos acru in pregatirea salatelor si a mancarurilor gatite, permitand scaderea cantitatii de sare, ceea ce contribuie la o alimentatie sanatoasa.

In cazul unui efort intelectual si fizic intensiv, este recomandata urmatoarea bautura: doua lingurite de miere si doua lingurite de otet de mere se amesteca intr-un pahar cu apa si se beau 3 pahare pe zi. Folosirea otetului de mere cu miere in alimentatie imbunatateste starea bolnavilor cu hipertensiune arteriala, a celor care sufera de ameteli, de dureri de cap si extenuare. In cazurile de angina este recomandata gargara la fiecare ora cu o solutie pregatita dintr-o lingurita de otet de mere cu miere la un pahar cu apa. In acelasi timp, otetul de mere se administreaza si intern, in aceeasi proportie. In acest fel, se poate vindeca angina in numai 24 de ore, iar membrana falsa formata pe amigdale dispare si mai repede.

Iata cum se prepara otetul de mere cu miere. Resturile ramase dupa ce au fost stoarse merele sau mere date pe razatoare se pun intr-un vas emailat sau din sticla si se acopera cu apa fierbinte (0,5 l de apa la 0,4 kg mere). Dupa aceea, se adauga 100 g de miere, 10 g drojdie si 20 g paine neagra. Amestecul obtinut trebuie tinut la temperatura de 20-30°C, intr-un loc intunecat, astfel incat razele solare sa nu participe la fermentare. Acoperiti vasul cu un tifon si, pentru a imbunatati contactul cu aerul, din cand in cand amestecati continutul vasului cu o lingura din lemn. Dupa 10 zile, puneti tot amestecul intr-un saculet din tifon si stoarceti-l. Sucul obtinut se mai strecoara inca o data si se adauga 50-100 g de miere pentru fiecare litru, amestecand pana cand se dizolva bine. Acoperiti din nou vasul cu un tifon si pastrati-l la caldura, pana cand lichidul se opreste din fermentat si se limpezeste. De obicei, otetul de mere cu miere este gata dupa 40-60 de zile.

Otetul de mere cu miere se poate cumpara si de la magazin, dar cel mai adesea acesta este pregatit din coaja si seminte de mar. Or, daca aveti nevoie de otet pentru tratarea unei afectiuni, atunci acesta trebuie facut din fructe de calitate.

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole asemănătoare