LOADING

Scrie...

Socata – un elixir natural

Share

Se culeg flori proaspete de soc (Sambucus nigra), cate 10 inflorescente foarte bine dezvoltate si se pun intr-un ceaun mare sau un cazan in care se adauga 10 litri de apa. Se fierbe totul, lasand sa dea 1-2 clocote, apoi se adauga 1 kg de zahar.

Se da deoparte, iar apa evaporata se completeaza, pana la exact cantitatea de 10 litri, cu apa fiarta. Se raceste si se adauga drojdie cat o nuca. Se lasa timp de 24 de ore, apoi se trage in sticle (se pot folosi PET) in care se pun si cateva boabe de orez. Foarte bine capsate, sticlele se pastreaza la rece, intr-un loc intunecos. Bautura astfel obtinuta este slab alcoolizata si se poate consuma in cantitati pe care organismul le suporta.

O alta reteta implica 6-12 inflorescente, care se pun intr-un borcan de sticla si peste care se toarna 4,5 litri de apa. Se mai adauga o lamaie taiata felii si 1 kg de miere de albine. Se lasa amestecul la macerat doua zile, apoi timp de inca doua zile se agita cu o lingura de lemn. Se filtreaza si se trage in sticle, care vor fi bine infundate. Se pastreaza la rece, in frigider sau in beci. Se consuma cate 3 pahare pe zi, inainte de masa.

Socata are o puternica actiune depurativa, ajutand la eliminarea surplusului de apa din tesuturi si stimuland eliminarea toxinelor din organism. Este indicata in combaterea constipatiei, contra infectiilor urinare sau renale si, in special adultilor, pentru stimularea suplimentara a digestiei, a proceselor de eliminare, fiind in acelasi timp si un foarte bun tonic general.

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *