Antioxidanții de găsesc în cantități extrem de mici în ceaiul cumpărat gata îmbuteliat și se degradează foarte repede și din cel preparat acasă.
Pentru a profita de toate efectele benefice pe care le au, ceaiurile se pot combina cu alte alimente care au rolul de a potența absorbția antioxidanților.
Dacă, de exemplu, adăugați miere sau lămâie în ceai, creșteți puterea antioxidanților de până la 13 ori, datorită vitaminei C.
Pe de altă parte, dacă adăugați lapte, inhibați acțiunea unor antioxidanți foarte puternici.
Se pare că proteinele din lapte schimbă proprietățile benefice pe care le au aceste substanțe.
De asemenea, atunci când decideți ce infuzie să preparați, țineți cont de faptul că un conținut foarte mare de antioxidanți conține ceaiul verde.
Și, în loc să alegeți ceaiurile cu pliculețe preconfecționate, optați pentru cele care conțin plantele nemărunțite, deoarece, în general, acestea au o calitate mai bună.
Citește și Zece tehnici garantate de abordat bărbații