Scrie...

RELATII SI SEX

Barbatii prefera blondele… trecute de 25 de ani! De ce?

Share

Poate parea un cliseu, dar cercetarile au demonstrat ca, in mare parte din Europa si America, barbatii sunt mult mai atrasi de blonde.

Potrivit antropologului canadian Peter Frost, acest lucru era adevarat in timpul erei glaciare cand, din cauza pericolelor extreme asociate cu vanatoarea pentru hrana, erau mai putini barbati decat femei. Cu toate ca exista un „surplus” de femei, barbatii din acea perioada nu puteau sa isi ia mai mult de o sotie din cauza provocarilor zilnice pentru a intretine o familie si adesea alegeau o blonda.

Pe atunci, parul deschis la culoare era o raritate, iesind in evidenta intr-o multime de brunete. si barbatii moderni sunt atrasi de blonde din acelasi motiv, respectiv acela ca ele capteaza atentia mult mai repede. Ochiul uman este atras de culori deschise si luminoase, astfel ca blondele ies mai mult in evidenta in comparatie cu brunetele sau roscatele. In plus, parul blond este asociat cu tineretea si fertilitatea.

Potrivit unui studiu realizat de psihologii polonezi, barbatii prefera in mod evident blondele atunci cand vine vorba despre femeile de pe 25 de ani. Culoarea parului este mult mai dezirabila si cu cat este mai neobisnuita. In cele mai multe dintre tari, parul blond atrage cel mai mult atentia. Dar aceasta regula nu se aplica peste tot. in Scandinavia, de exemplu, unde blondele sunt intalnite peste tot, barbatii tind sa prefere brunetele.

De asemenea, cand cercetatorii de la Universitatea Washington le-au solicitat participantilor de sex masculin sa aleaga dintre o potentiala partenera blonda si una bruneta, cei mai multi au ales femei brunete, acestea fiind mai putine la numar in grupul de selectie.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *