Un studiu japonez realizat de curând a arătat că un consum de 2-3 căni de ceai verde zilnic poate scădea riscul de infarct cu 14 %. 4 sau mai multe căni scad acest risc cu până la 20%.
Așadar, nu trebuie să priviți ceaiul verde drept o băutură de iarnă: îl puteți consuma cu gheață și lămâie, obținând în același timp un efect răcoritor maxim.
Alte studii au arătat că taninul din compoziția ceaiului verde împiedică formarea tumorilor și întărește sistemul imunitar.
Un consum de 4 – 5 cești ceai verde/zi previne și combate cancerul de piele.
De asemenea, ceaiul verde reduce nivelul colesterolului, având în plus acțiune antioxidantă prin blocarea radicalilor liberi.
Substanțele active din compoziția ceaiul verde (catechin, theanin și saponin) ajută la scăderea în greutate și la tratarea unor afecțiuni ale prostatei.
Citește și Cum ar arăta lumea fără bărbați?