În cazul remedierii tulburărilor de circulație a sângelui, fitoterapia recomandă utilizarea unui vin-pelin terapeutic preparat din 400 g miere polifloră, 3 litri de vin alb și 150 ml suc de pelin.
Mai întâi, se amestecă mierea cu vinul și se lasă să fiarbă, la foc mic, timp de 5 minute. Se adaugă apoi pelinul și se lasă să dea câteva clocote.
După ce s-a răcit, se pune în sticle sterilizate. Se bea 150 ml de preparat, dimineața, pe stomacul gol, iar palpitațiile dispar ca prin minune.
Pentru îmbunătățirea circulației sângelui, se recomandă vinul de salvie: 80 g salvie macerată timp de 8 zile în 1 litru de vin alb sec.
După filtrare, se beau câte 100 ml de 3 ori/zi, înaintea meselor principale. În pahar se amestecă și zeama de la o lămâie.
Efecte deosebite are și un vin medicinal preparat din 2 litri de vin alb, 100 g pulbere de vâsc, 200 ml suc de ceapă, 200 g usturoi pisat și 200 g miere polifloră.
Se pun toate componentele la macerat într-un borcan de 3-5 litri, care se ține la soare sau la temperatura camerei, timp de 14 zile. Se amestecă zilnic.
După macerare, se strecoară și se pune într-o sticlă închisă la culoare. Se păstrează la frigider.
Se consumă câte 50 ml, de două ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de micul dejun și de cină.
În același scop se poate utiliza un ceai în amestec de plante, din coada-șoricelului, vâsc și cătină albă, în părți egale; 1 linguriță de amestec la 200 ml apă clocotită, infuzie timp de 10 minute. Se beau câte 3 ceaiuri pe zi.