Scrie...

MAGAZIN

De ce se ceartă soţiile cu soacrele?

Share

Milioane de femei din întreaga lume se confruntă cu o problemă care pare să nu aibă rezolvare. Încă dinainte să se vadă cu verigheta pe deget, femeile intră într-o competiţie acerbă cu soacrele.

O cercetătoare de la Cambridge, Terri Apter, a studiat acest fenomen vechi de când lumea şi a publicat o carte pe această temă – „What Do You Want From Me?” („Ce vrei de la mine?”), relevă Daily Mail. Psihologul Terri Apter a analizat mai multe studii făcute de-a lungul vremii pe marginea acestui subiect. Totodată, a intervievat peste 200 de persoane cu privire la problemele de această natură apărute în familie. „De obicei, conflictele apar pentru că una dintre cele două femei porneşte de la premisa că cealaltă încearcă să o submineze, să o vorbească de rău pe la spate”, a explicat Apter. „Atât mama, cât şi soţia se luptă pentru acelaşi statut în familie – acela de cea mai importantă femeie. Iar fiecare se simte ameninţată de cealaltă”, a adăugat psihologul.

Secretul pentru un somn bun!

Un studiu care datează din 1954 arată că numai o femeie din patru se declară oarecum încântată de soacra sa. O altă cercetare, relativ recentă, a scos la iveală faptul că aproape două treimi dintre femei se plâng că soacrele le-au transformat viaţa într-un calvar. În plus, mamele soţilor sunt considerate excesiv de geloase.

Psihologul Terri Apter susţine că, pentru a trece peste aceste probleme, ambele femei aflate în conflict trebuie să înţeleagă că fiecare are rolul ei bine stabilit în familie.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

1 Comentariu

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *