Organismul uman conţine aproximativ 70 la sută apă, cantitate care variază în funcţie de vârstă. De exemplu, fătul uman conţine apă în proporţie de 94 la sută, cantitate care scade la naştere la 69 la sută şi la vârsta adultă la 63 la sută.
Cea mai multă apă este conţinută de plasma sângelui – 94 la sută, iar cea mai puţină de dinţi – 4 la sută şi firul de păr – 4,1 la sută.
Ficatul este supranumit „laboratorul central al organismului”. În acest organ au loc procesele energetice şi sintezele chimice necesare vieţii. El se deosebeşte de alte organe prin marea rezervă funcţională şi prin uriaşa sa capacitate de regenerare.
Citește și Detoxifiere: rădăcini de țelină și semințe de ovăz
Cei care sunt expuşi riscurilor de enterite, cei cu un tub digestiv mai sensibil şi care au, din aceste motive, dureri gastrice, este bine să consume, cât mai des, mâncare de praz.
Stomacul trebuie să producă la fiecare 2 săptămâni un nou strat de mucus, altfel s-ar autodigera. În cursul vieţii, o persoană consumă aproximativ 50.000 kg de hrană.
Transpiraţia nocturnă excesivă şi pierderea de urină în timpul nopţii pot fi înlăturate dacă se consumă un preparat din praz şi ouă, fierte împreună şi amestecate după gustul fiecăruia.
Femeile gravide, care au în mod frecvent greţuri şi senzaţii de vomă, pot bea un ceai, preparat sub formă de decoct, din 4-5 bulbi de arpagic, care se fierb 10 minute, pe foc mic, în 375 ml (o cană şi jumătate) de apă. Ceaiul se bea fierbinte, dimineaţa sau ori de câte ori apare senzaţia de greaţă.