Ciocolata caldă pare mai bună când se servește într-o ceașcă portocalie, au demonstrat câțiva cercetători care au arătat din nou cum poate modifica un recipient percepția asupra conținutului.
Echipe de la Universitatea politehnică spaniolă din Valencia și de la Universitatea britanică din Oxford au dat unui număr de 57 de voluntari să guste ciocolată caldă, servită în cești în patru culori diferite: alb, crem, roșu și portocaliu.
„Culoarea vasului în care sunt servite hrana și băutura poate ameliora anumite caracteristici, cum ar fi gustul sau aroma”, spune Betina Piqueras-Fiszman într-un comunicat al Universității din Valencia.
„Nu există o regulă fixă care să spună că o ceașcă de a anumită culoare sau formă îmbunătățește gustul sau aroma.
În realitate depinde de tipul alimentului”, adaugă ea, insistând pe potențialul adesea necunoscut al vasului în materie de gastronomie. De exemplu, o băutură îmbuteliată în ambalaj roz va fi percepută ca fiind mai dulce decât este în realitate.
Alte studii au demonstrat că o spumă de căpșuni pare mai dulce și cu mai multă savoare dacă este servită pe o farfurie albă decât pe una neagră.
Citește și Reduceți nivelul colesterolului din sânge