Scrie...

SANATATE

Jogging-ul prelungeste viata cu cel putin 5 ani!

Share

Comitetul European de Cardiologie recomanda jogging-ul ca fiind unul dintre sporturile care contribuie la cresterea sperantei de viata, potrivit unui studiu publicat de MediHelp International.

Cercetatorii englezi au demonstrat ca un program regulat de jogging poate mari speranta de viata cu 6 ani pentru un barbat si cu 5 ani pentru o femeie.

Dr Leo Creaney, specialist in ortopedie si sport la Centrul Musculoskeletal BUPA, din Londra a declarat ca „acest studiu este incurajator pentru toti cei care fac jogging”.

„Este cunoscut de mult timp faptul ca exercitiile fizice sunt benefice pentru sanatate, dar este foarte bine de stiut ca nu trebuie sa fii atlet de performanta sau sa alergi la maraton pentru a avea aceste beneficii”, a sustinut acesta.

Potrivit studiului, jogging-ul este recomandat intre o ora si doua ore si jumatate in fiecare saptamana, intr-un ritm lent sau mediu. Acest obicei poate creste speranta de viata in comparatie cu cea a unei persoane care nu face jogging.

Daca o persoana alearga doua sau trei zile in fiecare saptamana este mai mult decat suficient pentru a avea o viata lunga si sanatoasa.

„Este destul de greu sa stii care este ritmul potrivit pentru alergare. Incearca sa faci exercitii intr-un ritm in care respiratia si ritmul inimii sunt accelerate si te simti incalzit. Ar trebui sa poti purta o conversatie in timp ce alergi. La acest nivel de activitate, inima si plamanii sunt stimulate, iar acest lucru te mentine in forma”, recomanda dr Leon Creaney.

si presedintele MediHelp International, Zahal Levy, spune ca „jogging-ul este un sport relaxant, cu efect benefic asupra calitatii vietii”.

„Ne incurajam clientii sa practice activitati care le plac si sa manance sanatos, pentru a ramane in forma si pentru a avea o viata sanatoasa. Toate acestea, combinate cu un plan de asigurare de sanatate potrivit, le poate aduce liniste si astfel se pot concentra pe ceea ce este cu adevarat important, stiind ca sanatatea lor este intotdeauna protejata”, sustine Zahal Levy.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 1.116 barbati si 762 femei care practica jogging-ul. Acestia au fost comparati cu persoane care nu practica acest sport si au fost rugati sa ofere detalii despre stilul lor de viata, de exemplu, cat timp isi petrec facand jogging si in ce ritm.

Acestia au fost urmariti pe o perioada de maxim 35 de ani, iar persoanele care au decedat in timpul studiului au fost inregistrate.

Cercetatorii ofera si cateva sfaturi importante pentru toti practicantii de jogging, care transforma acest sport intr-o activitate foarte sanatoasa.

„Intotdeauna este bine sa iti pregatesti corpul pentru jogging, cu o scurta incalzire, alege pantofii potriviti pentru alergat astfel incat sa poti preveni viitoare accidente, treptat mareste distanta pe care o parcurgi si timpul in care alergi, dar nu uita sa incluzi suficient timp de repaus cand te antrenezi. Este indicat sa te hidratezi cand faci jogging, pentru a inlocui fluidele pierdute si pentru a preveni oboseala”, sfatuiesc cercetatorii.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *