Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Principala cauza a aparitiei hemoroizilor

Share

Una dintre cauzele principale ale aparitiei hemoroizilor si fisurilor anale este constipatia.

Pentru combaterea rapida si fara efecte secundare a acestei neplaceri digestive, fitoterapia recomanda coaja de crusin (Rhamnus frangula). Se foloseste numai coaja recoltata de pe ramurile tinere, in anul anterior utilizarii, pentru ca altfel este toxica, provocand varsaturi sau colici. Se usuca la 100°C.

In fitoterapie, se considera ca scoarta de crusin este principalul produs autohton in combaterea constipatiei cronice, avand avantajul de a nu crea dependenta. Decoctul din o lingura coaja uscata si macinata la 300 ml apa rece se fierbe la foc domol, timp de 25 de minute, dupa care se lasa la macerat 4-6 ore. Se strecoara si se bea caldut, indulcit cu miere de albine, seara, la culcare. In constipatiile rebele, se recomanda consumul a 2 ceaiuri pe zi, unul seara si altul dimineata, pe stomacul gol.

La cure de lunga durata se incepe cu doze mai mici, care se vor mari in functie de efectul produs.

Foarte buna este si tinctura din 20 g coaja macerata timp de 10 zile in 100 ml alcool de 70 de grade. Se consuma, zilnic, cate 2-4 linguri tinctura amestecata in 2-4 linguri sirop sau miere poliflora, dimineata, pe stomacul gol. Din pulberea macinata fin se pot lua cate 2-3 g in miere de albine, dimineata, pe stomacul gol, tratamentul urmand sa dureze cate 5 zile pe luna, timp de 3 luni consecutiv.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *