Vinul sau consumul de struguri protejează împotriva arsurile solare, potrivit unui nou studiu. Se pare că strugurii conțin o substanță chimică, spun specialiștii, ce poate limita distrugerea celulelor.
Razele ultraviolete (UV) emise de soare sunt vinovate de afecțiunile care apar la nivelul pielii, îmbătrânirea prematură a pielii, de arsurile solare și chiar de cancerul de piele.
Cercetătorii spanioli au descoperit o substanță conținută de boabele de struguri care protejează celulele pielii de distrugere, potrivit telegraph.co.uk.
Universitatea din Barcelona și Consiliul de Cercetare Științifică din Spania au studiat reacția chimică produsă în piele în prezența razelor UV.
Oamenii de știință au descoperit că flavonoizii (antioxidanți hidrosolubili prezenți în fructe, legume, ceai și vin) din struguri pot opri reacțiile chimice care au loc în piele și din cauza cărora se distrug celulele pielii.
Citește și Efectele soarelui asupra sarcinii