Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Ananasul, un ajutor nesperat pentru digestie

Share

Folosite destul de rar in forma lor naturala, fructele de ananas sunt o sursa excelenta de macronutrienti.

100 de grame de fruct de ananas proaspat pot furniza 25% din doza zilnica recomandata de vitamina C, necesara unei persoane adulte.

Reimprospatator si savuros, fructul de ananas este totodata si un activator excelent al proceselor digestive. Mai mult, ananasul contine bromelina, o enzima despre care se stie ca accelereaza in special digestia proteinelor. Astfel ca efectul final care poate fi resimtit dupa consumul unei portii de aproape 200 de grame de ananas proaspat este unul de considerabila revigorare fizica si psihica imediata. Asadar, cateva feliute de ananas intre mese ne feresc de probleme digestive, de balonari, de indigestie.

Ananasul contine 83% – 84% apa, astfel explicandu-se proprietatile diuretice ale fructului. O cura cu ananas elimina apa in exces din tesuturi si ajuta la scaderea in greutate. Atentie insa, toate aceste efecte sunt valabile in cazul ananasului crud. Compotul de ananas are un adaos considerabil de zahar, ceea ce inseamna automat un aport caloric mai mare. 100 g ananas crud contin 52 de calorii, in vreme ce aceeasi cantitate de ananas din compot – 83 de calorii.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *