LOADING

Scrie...

Barbatii stresati se simt atrasi de femeile supraponderale

Share

Barbatii stresati le considera pe femeile supraponderale sau chiar obeze a fi mai atractive, spre deosebire de barbatii care sunt relaxati, conform unui nou studiu, transmite LiveScience.

Aceasta concluzie confirma si studiile anterioare care au demonstrat ca in situatii de criza, cand resursele sunt rare, oamenii prefera parteneri mai voluminosi, probabil pentru ca supraponderabilitatea indica faptul ca acestia au acces constant la surse de hrana. In cazul femeilor, spre exemplu, subponderabilitatea poate insemna o dificultate crescuta in a ramane gravida si a mentine o sarcina pana la capat.

Psihologul Viren Swami de la University of Westminster, din Londra, si colegul sau, Martin Tovee de la Newcastle University, au convins 81 de barbati sa participe la un experiment. Acestia au fost impartiti in doua grupuri, iar unul dintre grupuri a fost supus unei situatii stresante, in timp ce celalalt grup a fost lasat sa se relaxeze.

Dupa aceasta etapa, barbati din ambele grupuri au fost chemati sa se pronunte cu privire la gradul de atractivitate al diferitelor femei din niste fotografii, femei care variau de la subponderale pana la obeze.

Rezultatele au indicat ca barbatii supusi situatiei stresante au dat note mai mari femeilor mai voluminoase decat barbatii relaxati, conform studiului publicat in ultimul numar al revistei PLoS ONE.

Aceste concluzii indica faptul ca gradul de atractivitate al unei femei nu poate fi scos din contextul vietii de zi cu zi a barbatului chemat sa-l aprecieze. Rezultatele pot contribui la explicarea diferentelor culturale dintre standardele de frumusete acceptate de diferitele comunitati umane.

 

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *