Calorii – 395
Grasimi 10,6g
A.R. 7,6 g
Fibre 8 g
125 g de faina integrala
50 g faina alba
25 g germeni de grau prajiti
200 g de fulgi de ovaz
o lingurita de praf de copt
½ lingurita de sare
½ lingurita de scortisoara
2 lingurite de miere
2 lingurite de zahar
500 ml lapte 1% grasime
doua oua mari
doua lingurite ulei
750 g capsuni taiate in 4
o lingurita de suc proaspat de lamaie
1.Amestecati faina, ovazul, praful de copt, sarea si scortisoara. Separat, uniti mierea, o lingurita de zahar, laptele si uleiul si apoi adaugati-le in faina. Lasati 5 minute la temperatura camerei.
2.Adaugati capsunile, sucul de lamaie si zaharul ramas intr-un castron mare.
3.Preparati din aluatul obtinut clatite dupa metoda clasica (infierbantati o tigaie, adaugati o picatura de ulei si apoi aproximativ 4 linguri de aluat intins pe toata suprafata vasului; lasati aproximativ 2 min. si apoi intoarceti clatita pe cealalta parte). Puneti clatitele pe un platou si apoi adaugati siropul de capsuni preparat.