Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Detoxifierea naturală a organismului

Share

O plantă utilă în curăţarea organismului de toxine este trei-fraţi-pătaţi (Viola tricolor).

Planta conţine saponozide, flavonoide, compuşi salicilici, carotenoide, antociani, tanin, ulei volatil, vitaminele C şi A. Are acţiune depurativă (curăţând sângele de toxine), diuretică, antialergică, uşor laxativă, fluidifică şi elimină secreţiile bronhice.

Ceaiul din această plantă este recomandat şi în bronşite cronice, astm, afecţiuni renale, eczeme, urticarii, furunculoză, constipaţie. Este elixirul numărul unu în bolile de piele de orice tip. Pentru aceasta, se beau 1-2 litri de ceai pe zi, în cure de 1-3 luni.

Pentru obţinerea ceaiului, se pun 4 linguriţe de plantă la 500 ml apă plată sau de izvor. Planta se lasă să se macereze la temperatura camerei, de seara până dimineaţa, când se filtrează, punându-se maceratul deoparte. Planta rămasă după filtrare se opăreşte, vreme de jumătate de oră, cu jumătate de litru de apă clocotită şi se lasă la răcit, după care se strecoară şi se amestecă în maceratul obţinut anterior. Astfel, se obţine circa un litru de ceai, care păstrează foarte bine calităţile excepţionale ale acestei plante. Preparatul va fi băut pe parcursul unei zile.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul