Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Remedii eficiente in eliminarea toxinelor

Share

Ienuparul este un depurativ foarte puternic * favorizeaza eliminarea toxinelor din organism prin diureza si transpiratie. O cura cu ienupar este indicata, mai ales acum, dupa sarbatorile de iarna, cand organismul are nevoie sa elimine toxinele acumulate prin consumul de carne de porc si a altor preparate din carne.

Se recomanda administrarea unui decoct diluat (se fierbe 5 minute) cu 10-20 boabe de ienupar la un litru de apa. Intreaga cantitate se bea in cursul unei zile.

Foarte utila este si cura cu fructe de ienupar consumate ca atare. Se incepe prin a se lua 4 boabe/zi. Acestea se consuma pe stomacul gol, mestecate incet. Se creste doza, zilnic, cu cate o boaba, pana se ajunge la 15 boabe/zi, cand administrarea ienuparului incepe sa scada, tot cu cate o boaba pe zi, pana se ajunge din nou la 4 boabe/zi.

Curele cu boabe de ienupar sunt indicate in caz de obezitate, guta, litiaza urinara, reumatism, dereglari hormonale, mastoza chistica, afectiuni hepatice si biliare, gastro-intestinale, circulatorii, astm bronsic si viroza respiratorie. In timpul curei nu se consuma deloc carne si se reduce consumul de prajeli si alimente conservate. Cura este contraindicata in afectiunile renale inflamatorii.

Vinul de ienupar

Se zdrobesc 50 de boabe de ienupar si se pun la macerat intr-un litru de vin rosu si 50 ml rachiu, timp de o saptamana. Apoi, se pune pe foc amestecul si se lasa sa fiarba timp de 5 minute. Se lasa in repaus o saptamana, apoi se filtreaza si se imbuteliaza.

Acest remediu este indicat in ateroscleroza, guta, reumatism, afectiuni renale, cistite si cure de dezintoxicare. Se iau cate 50 ml, de 3 ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa.

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul