LOADING

Scrie...

Remedii pentru tratamentul ulcerului gastric si duodenal

Share

Ulcerul gastric si ulcerul duodenal sunt doua afectiuni diferite ca localizare, prima situata la nivelul stomacului, iar cealalta la nivelul duodenului, dar care au in comun prezenta unei leziuni la nivelul mucoasei locale.

In boala ulceroasa, regimul dietetic este primordial. Vitamina U – factor antieroziv si antiulceros, favorizeaza vindecarea leziunilor mucoasei gastrice si duodenale. Este continuta, mai ales, in fructele de avocado si in varza. Consumul de suc de varza alba proaspata, in combinatie cu suc de telina, grabeste vindecarea ulcerului. Pe langa tratamentul de baza, medicamentos si dietetic, se mai pot folosi uleiul din fructe de catina alba, ulei de galbenele, remedii din lemn dulce, obligeana, frunze de afin, musetel si sunatoare.

– Un ceai combinat, util in tratamentul ulcerului gastric si duodenal, se prepara din papadie (3 parti), flori de musetel (2 p), flori de galbenele (2 p), flori de coada soricelului (2 p) si radacina de valeriana maruntita (1 p). Se pun 2 lingurite de amestec uscat la o cana cu apa clocotita si se prepara sub forma de infuzie. Se beau 1-2 cani pe zi, timp de 4-6 saptamani.

 Se tin la macerat, intr-un borcan cu capac, timp de 2 saptamani, 20 g sunatoare la 20 ml alcool de 90°, dupa care se adauga 200 ml ulei de porumb sau de floarea soarelui. Acest amestec se tine in baia de abur timp de 2 ore. Se strecoara si se ia cate o lingurita inainte de masa, de 3 ori pe zi.

– 100 g de ceara de albine, 100 g rasina de brad si 100 g de unt proaspat se amesteca si se incalzesc intr-un vas acoperit. Cand preparatul s-a omogenizat, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Apoi, se prepara pastile de marimea boabelor de mazare si se iau cate 4-6 pastilute pe stomacul gol, cu jumatate de ora inaintea meselor principale.

 60 ml apa, o lingura de malai cernut fin, o lingura de miere de albine. Se pune apa la fiert intr-un ibric, se pune malaiul si se freaca la foc mic circa un minut. Se ia de pe foc, se adauga mierea de albine si se amesteca pana ce se obtine o pasta perfect omogena. Intreaga cantitate se consuma dimineata, calduta, pe stomacul gol. Tratamentul dureaza timp de 21 de zile.

– Se curata coaja verde de deasupra nucilor (in lunile mai, iunie), iar restul se rade si se pune in borcanele astfel: un rand de nuci, un rand de zahar si tot asa. Borcanele se inchid ermetic si se lasa la caldura timp de 10-14 zile. Se iau din acest preparat cate 2-3 lingurite cu 15-20 minute inaintea meselor principale.

Tag:

Din aceeași categorie

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *