Pentru întărirea organismului primăvara se recomandă o cură cu ceaiuri.
De ce se ceartă soţiile cu soacrele?
Mai întâi se amestecă frunze de brusture (30 g), rădăcină de brusture (30 g), rădăcini de pir (30 g), conuri de hamei (20 g), frunze de trifoi (10 g) şi panseluţe sălbatice (50 g).
Se prepară decoct din 1-2 linguri de amestec la cana cu apă, se fierbe 2-3 minute, apoi se lasă 10 minute sa infuzeze. Se bea câte o cană de ceai cald dimineaţa, pe stomacul gol, şi 1-2 căni în cursul zilei.
Separat, se amestecă frunze de frasin (50 g), frunze de urzică (30 g), frunze de rozmarin (30 g), frunze de salvie (30 g) şi frunze de lămâioară (30 g). Decoctul se prepară şi se consumă la fel ca şi primul.
Se alternează consumul acestor două preparate, câte unul pe săptămână, timp de 1-2 luni.