Scrie...

REMEDII DIN NATURA

Fructele uscate combat astenia de primavara

Share

Starile neplacute provocate de astenia de primavara (moleseala, somnolenta, rezistenta scazuta la efort) pot afecta nu doar persoanele sensibile sau cu probleme de sanatate, ci si pe unele dintre cele care se considera sanatoase.

Combaterea acestor simptome se poate realiza in mod natural si placut, prin adaosul la alimentatia zilnica, timp de una sau doua saptamani, a 100-200 grame fructe uscate, in special stafide, smochine si curmale. Fructele uscate pot fi rontaite ca atare sau tocate si amestecate in orez fiert cu lapte si racit. Important este sa nu fie prelucrate termic, pentru a-si pastra intact continutul de vitamine.

Fructele uscate sunt bogate in calciu, fier, magneziu si vitaminele A, B, C si D. Sunt foarte hranitoare astfel incat trebuie consumate cu prudenta de persoanele predispuse la obezitate. Sunt nutritive, usor digerabile, emoliente dar si laxative, motiv pentru care trebuie consumate cu prudenta de cei predispusi la diaree. Constituie un bun intaritor fizic si nervos, ceea ce le face utile in astenii, ca si copiilor, batranilor, gravidelor, celor cu stari febrile, in constipatii, iritatii si inflamatii gastrointestinale, urinare sau pulmonare.

 

Tag

S-ar putea să-ți placă și...

Lăsați un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul